Jedz i chudnij!

893834656-images6.jpg

Zdrowa dieta dobra dla każdego

Trzeba
jeść, aby stracić
nadmierne kilogramy. Jednak odchudzać się
{trzeba|należy| celowo. Białko przyspiesza
metabolizm aż o 25 procent. Białko należy włączać do śniadania, obiadu i wieczornego posiłku.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty z mleka.
Najkorzystniej serwować
razem białka zwierzęce oraz roślinne.
Potrzebne są także tłuszcze. Nie tyje
się od tłuszczu, lecz wówczas, gdy
zjadamy za dużo kalorii.
Tłuszcz można jeść w
ograniczonych ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są celowe w diecie. Tłuszcze dostarczają aż 30 procent energii, a
zatem trzeba spożywać blisko 70 gramów
tłuszczu każdego dnia. Tłuszcze sycą oraz obcinają glukozę we krwi. Kaszadaje
sytość, ale nie napędza kilogramów. Możnaspożyć
6-7 łyżek kaszy codziennie i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie cząstki owoców przydadzą się w planie żywienia, ale nie wolno konsumować
winogron, bananów, śliwek – te owoce zawierają bardzo
dużo cukru. Można jeść jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce konsumuje się po
posiłku, na deser, wtedy
idealnie się trawią i są niezwykle dobre
dla zdrowia. Po godzinie 18.00 nie należy jadać owoców, bo nie uda się ich strawić przed snem. Około 40 gramów błonnika
codziennie musi zjeść
każda dama, aby
błyskawicznie
strawić oraz przyspieszyć
przemianę materii.
Smakowite jadło
oraz sytość umożliwiają zrzucanie kilogramów
w sposób błyskawiczny. Dlatego trzeba
przygotować racjonalne gubienie
kilogramów.

 tabletki odchudzające reklama

tabletki odchudzające goji